20 Mayıs 2014 Salı

Kemal Hocanın Tarhana çorbası::)))

Bizim köyün tarhanası çok güzeldir, bir de kayınpederim yapınca tadından yenmiyor::)) Tarifine gelince:

Tarhana kasede suyun içinde bir miktar şişmesi için bırakılır. Diğer yanda tereyağın yanmaması için tereyağ ve çok az zeytinyağı ile beraber tencereye konur. Ezilmiş sarımsak ve salça yağda kavrulur. İstenirse toz kırmızı biber eklenir. Tencereye soğuk su konulur, kasedeki tarhana suya yavaş yavaş bırakılır. Tarhananın topaklanmaması için 10 dakika sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladığında tuz atılır, kapağı kapatılarak biraz demlemeye bırakılır. Afiyet olsun!!!

1 yorum:

  1. Ben bir de içine, peynir altı suyu koyuyorum pişirirken, çok leziz oluyor.

    YanıtlaSil